Tornem a presentar-vos una nova i renovada edició dels Casals d’Estiu. Enguany venim amb molt de ritme per moure l’esquelet amb DJ CINTA I ELS 7 ESTILS. Amb aquesta nova versió DIVERJOC ofereix un dels seus serveis estrella a tots aquells Centres i AMPES que volen garantir un estiu ple de diversió.

Vols saber una mica més sobre la temàtica?

La gran DJ CINTA és una de les millors discjockey del moment però tot canviarà quan el malèvol SIR LENCI trenca el seu millor vinil i deixa la DJ Cinta sense música per punxar! A través d’aventures i misteris ajudarem a la Cinta a recuperar la seva música i a fer sonar el món!

19 anys d’experiencia ens avalen

Han passat 19 anys des que DIVERJOC va organitzar el seu primer Casal d’Estiu (1999). Aquest temps ens ha carregat d’una incalculable experiència però… la nostra metodología segueix intacta! Seguim basant les activitats en el joc com a mitjà per gaudir i aprendre. Treballem per fer cada edició única, més educativa i més segura.

Les multiples varietats de Casal d’Estiu que oferim

A banda de l’eix central de DJ CINTA I ELS 7 ESTILS, els Centres i/o AMPA poden escollir diferents opcions com ara les següents:

  • Casal d’anglès: un Casal de lleure vehiculat en llengua anglesa 100% on viure aventures a través del joc i activitats de tota mena. Join us the next summer!
  • Casal esportiu:diverteix-te amb aquesta proposta poliesportiva on podreu gaudir dels esports de sempre i d’altres modalitats més peculiars i innovadores.
  • Casal infantil: especialment dissenyat per nens i nenes d’educació infantil. El joc simbòlic, la psicomotricitat, l’estimulació de la creativitat i la expressivitat.
  • Casal musical: temàtiques amb activitats musicals, danses, cançons, tallers, jocs, sortides i activitats aquàtiques.

Més informació i contractació

L’equip de DIVERJOC estarà encantat d’atendre els vostres dubtes i concertar visites/reunions als vostres Centres en cas d’estar interessats. No ho penseu més i truqueu al 93.435.89.36 o escriviu-nos un correu electrònic a info@diverjoc.net

Des de DIVERJOC hem cregut interessant compartir amb tots vosaltres quins són els plats d’èxit d’aquest curs escolar 2017 / 2018 que tot just acaba. Volem donar valor a la feina que l’equip de cuina, encapçalat per l’Albert Aris com a cap de l’Àrea de Cuina de l’entitat, realitza tots els dies darrere dels fogons escolars.

És per això que en aquest article compartirem amb vosaltres els secrets de les nostres elaboracions. Us facilitem, a més dels passos a seguir per l’elaboració de cada plat, unes taules comparatives de les quantitats que utilitzem als nostres menjadors i les que heu d’utilitzar vosaltres a les vostres cuines. Ara ja no tens excusa… a cuinar!

ESPIRALS DE COLORS AL PESTO DE L’ESCOLA FORT PIENC

A l’Escola Fort Pienc de Barcelona un dels plats estrella, que satisfà les boques de petits i grans, són els Espirals de Colors al Pesto. El nostre equip de cuina, format pel cuiner Txus i l’assistent de cuina Mari Carmen, ens ha preparat aquesta relació i recomanacions que us compartim.

Quantitats de producte

Nota 1: les quantitats que es serveixen a l’Escola Fort Pienc segueixen el gramatge recomanat per la Generalitat de Catalunya per infants de 7 a 12 anys.

Nota 2: a l’Escola Fort Pienc canviem els pinyons de la salsa pesto per nous, tot i que és cert que originalment la salsa es confecciona amb pinyons.

Preparació

El pesto és una salsa freda italiana de color verd clar que s’elabora en morter o de forma mecànica. El pesto clàssic es prepara amb fulles d’alfàbrega fresca triturades, all, oli d’oliva, sal, pebre, pinyons i formatge. Generalment s’utilitza per acompanyar plats de pasta i, malauradament, cada cop és més freqüent comprar-la envasada.

  1. Tritureu l’alfàbrega, els alls i els pinyons fins aconseguir una pasta homogènia.
  2. Afegiu a la pasta 60ml de d’oli d’oliva i barregeu-ho enèrgicament per aconseguir una pasta de consistència cremosa.
  3. Afegiu l’oli restant deixant caure un raig prim i sense deixar de batre per aconseguir una emulsió perfecta.
  4. Afegiu els formatges i removeu amb una cullera de fusta. Si fos necessari afegiu sal i/o pebre per compensar el sabor.

L’ESTOFAT DE VEDELLA DE L’ESCOLA BEETHOVEN

A l’Escola Beethoven de Santa Coloma de Gramenet un dels plats fort del menú, que fa les delícies de la canalla i el professorat, és l’estofat de vedella.  El nostre equip de cuina, format per la cuinera Mari i l’assistent de cuina Manuela, ens ha preparat aquesta relació i recomanacions que us compartim.

Quantitats de producte

Nota 1: les quantitats que es serveixen a l’Escola Beethoven segueixen el gramatge recomanat per la Generalitat de Catalunya per infants de 7 a 12 anys.

Nota 2: com podeu veure a l’Escola Beethoven la recepta manté el vi blanc, però no és problema ja que durant la cocció l’alcohol del vi s’evapora.

Preparació

A continuació facilitem els passos a seguir per preparar el nostre plat:

  1. Ho posarem tot en cru, menys les patates, en una cassola amb 4 dits d’aigua i ho deixarem bullir a foc lent durant 1 hora.
  2. Mentrestant pelarem i tallarem les patates a trossos mal trencats. Després les fregirem.
  3. A continuació afegirem les patates a la cassola deixant que bulli tot junt una estona més (uns 10 minuts aproximadament).
  4. Per últim rectificarem la sal si cal.

INICI INSCRIPCIONS: ja hem iniciat les inscripcions als Casals d’Estiu 2018! Fes la teva inscripció aquí.

Per l’edició d’enguany presentem LES AVENTURES DE CAP I CUA, dos germans molt aventurers que quasi mai es posen d’acord i, és clar, acaben vivint aventures extraordinàries.

foto blog

Ara s’han quedat atrapats a l’illa Sensendolls i necessiten la nostra ajuda! Aprendre a viure sense tecnologies, explorar l’illa, resoldre els misteris del gran tòtem i aconseguir l’ajuda dels nadius serà la única manera de tornar a casa…
Amb en Cap i la Cua els participants del Casal d’Estiu 2018 aprendran a divertir-se sense endolls tot fent jocs de lleure, gimcanes, tallers i manualitats, activitats refrescants, esports, jocs de pistes, sortides temàtiques i molt més!

Any rere any hem volgut oferir casals únics, educatius i segurs i, és clar, enguany no podia ser d’una altra manera. Des de 1999, any del nostre primer Casal d’Estiu, han passat molts anys que ens han carregat d’experiència però la nostra metodologia basada en el joc com a mitjà per gaudir i aprendre roman intacta.

A banda de l’eix central de LES AVENTURES DE CAP I CUA, els centres poden escollir diferents opcions com ara les següents:

• Casal d’anglès: un Casal de lleure vehiculat en llengua anglesa 100% on viure aventures a través del joc i activitats de tota mena. Join us the next summer!

• Casal esportiu: diverteix-te amb aquesta proposta poliesportiva on podreu gaudir dels esports de sempre i d’altres modalitats més peculiars i innovadores.

• Casal infantil:  especialment dissenyat per nens i nenes d’educació infantil. El joc simbòlic, la psicomotricitat, l’estimulació de la creativitat i la expressivitat.

• Casal musical: temàtiques amb activitats musicals, danses, cançons, tallers, jocs, sortides i activitats aquàtiques.

L’equip de DIVERJOC estarà encantat d’atendre els vostres dubtes i concertar visites/reunions als vostres centres en cas d’estar interessats. No ho penseu més i truqueu al 93.435.89.36 o escriviu-nos un correu electrònic a info@diverjoc.net

Es pot pensar que cuinar és molt senzill i que tothom en sap però el cert és que no és així, menys encara quan es cuina per grans volums de petits comensals. Parlem amb l’Albert Aris, responsable de cuines de DIVERJOC, per conèixer de primera mà quina és la realitat i les majors exigències de les cuines escolars.

1) Quins són els principals objectius d’un servei de cuina escolar? 

Des de DIVERJOC ens marquem l’objectiu de cuinar eficientment retenint els nutrients i els gustos propis de cadascun dels aliments cuinats. Alhora volem satisfer les necessitats nutricionals de l’alumnat sorprenent el paladar dels petits comensals amb aliments de qualitat que despertin el plaer de menjar de forma sana i variada. Aquests objectius marquen la filosofia de CUINA IN SITU, àrea de cuina de DIVERJOC, i ens diferencien de la majoria d’empreses del sector.

2) Quines són  les característiques d’un bon equip de cuina?

Per formar un equip, de qualsevol activitat, és molt important tenir ben definit l’objectiu i conèixer bé les eines disponibles per assolir-lo. En el nostre cas l’objectiu és transmetre confiança i seguretat a totes les persones que confien en els nostres serveis mentre que la nostra principal eina és el treball de qualitat que realitzen els nostres professionals. La qualitat dels professionals ve marcada per un seguit de factors humans i factors tècnics que seguidament exposem.

D’una banda el factors humans com els coneixements, la creativitat,  la il·lusió i la capacitat d’esforç són imprescindibles per funcionar de manera òptima. No podem oblidar-nos de la capacitat de lideratge que ha de tenir el Xef i de la gran voluntat de millora constant del seus col·laboradors.

D’altre banda, i no menys important, tenim els factors tècnics. Aquests factors són els que han de guiar a l’equip fins l’èxit del dia a dia i es fonamenten en la planificació, el treball estandarditzat (que no ha de ser incompatible amb la creativitat), la formació tècnica i l’estructuració jeràrquica ben definida.

IMG_1532

3) Quins són els majors reptes de l’equip de cuina?

De forma molt resumida el gran repte d’un equip de cuina passa per aconseguir  que tots i cadascun del comensals quedin satisfets amb la qualitat i quantitat del menjar servit. Aquest repte seria relativament senzill d’assolir si no fos per l’amplia diversitat d’edats, procedències, creences religioses, costums familiars i afectacions de salut que són habituals dintre d’un menjador escolar amb un volum de comensals molt elevat. És per això que un segon repte és el que suposa atendre satisfactòriament la diversitat.

4) Com és el dia a dia d’una cuina escolar?

La jornada dels cuiners comença, normalment, a les 8:00h del mati. Depenent de les necessitats de cada Centre la resta del personal, ajudants de cuina i auxiliars de neteja, s’incorpora en franges horàries diferents.

A grans trets podem dir que l’elaboració dels àpats es du a terme durant les 4 primeres hores del matí (de 8h a 12h) donat que els infants habitualment comencen a dinar a les 12:45h (primer torn amb els més menuts) o a les 13:00h (inici de torn dels grups mitjans i grans). En funció de cada Centre pot haver més de dos torns, sent dos torns la quantitat habitual. En tot cas, i com a forma general, s’acaba de dinar a les 14:45h.

En escoles amb més de 200 comensals les auxiliars de neteja comencen a rentar els plats o safates, els coberts i els gots tan aviat com acaba el primer torn. Abans d’això ja han rentat els estris, cassoles, safates de forn, etc. que els cuiners han utilitzat per elaborar el menú del dia. En aquest apartat de neteja val a dir que tan el cuiner com l’ajudant de cuina són responsables de la neteja de les superfícies i la maquinaria que han fet servir durant el matí.

Un cop controlat el servei els protagonistes passen a ser els monitors de menjador, encarregats de servir el menjar i controlar de forma didàctica l’estona de l’àpat. No obstant existeixen diferents tasques a realitzar per l’equip de cuina com per exemple omplir els diferents registres sanitaris, guardar mostres de l’àpat del dia, organitzar el magatzem i les càmeres frigorífiques amb la matèria primera rebuda durant el mateix matí, etc. A partir de les 13:00h s’acostuma també a començar amb la preparació del menú de l’endemà (posant la llegum en remull, pelant patates, tallant verdures o, si s’escau, preparant les bases de les salses necessàries per acompanyat els àpats).

La jornada acaba a les 15:30h pel que fa a cuina pròpiament dita. Pel que fa a la partida de neteja el servei s’allarga fins les 17:00h.

IMG_1512

5) Com ha de ser la cuina per satisfer el paladar?

Cal tenir clar que cada comensal és diferent. Com comentava anteriorment a les escoles hi ha variades procedències i costums, a banda de diferents edats i necessitats individuals. La fórmula que ens apropa a l’èxit penso que és la cerca de de les matèries primeres de major qualitat, cuinar amb manca d’additius, i aplicar una dosi molt elevada de “carinyo”.

6) Què o qui marca les pautes per l’elaboració del menú?

Val a dir que  Catalunya es capdavantera  en la regularització, revisió  i millora dels menús escolars. En aquest sentit La Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Agència de Salut Pública de Catalunya, és l’encarregada de recomanar les quantitats, freqüència de consum d’aliments i tipus de cocció dels mateixos. Aquesta mateixa agència s’encarrega també de revisar periòdicament els menús de les diferents empreses del sector.

Podríem dir que la recepta per l’elaboració d’un bon menú te els següents ingredients: recomanacions (com les de l’Agència de Salut Pública de Catalunya), dieta mediterrània, sentit comú, professionalitat i pressupost. Tanmateix els percentatges de cada ingredient dependrà d’altres factors com  les exigències de les AMPAS i/o les tendències en qüestions alimentaries canviants en la societat.

Val a dir que des de DIVERJOC  tenim sempre present  aquestes recomanacions i les reforcem amb altres guies  de salut i benestar. Alguns exemples de les nostres principals referències són el programa FAROS de l’Hospital Sant Joan de Déu,  la Fundació Alicia i, naturalment,  les validacions i consells dels nostres col·laboradors en dietética i nutrició que ens ajuden a garantir la qualitat dels menús que programem.

El passat 12 de maig de 2018 es va celebrar una de les cites fixes més importants del nostre calendari: el VIII Festival de Patinatge. Un cop més les instal•lacions d’Escola Brasil (Barcelona) van acollir una jornada que, com cada any, té l’objectiu de mostrar el que aprenen els nens i nenes participants a les activitats extraescolars de patinatge organitzades per DIVERJOC durant el curs.

Una motivació extra

Aquesta jornada persegueix la recerca d’una major motivació del nens per sentir-se com uns grans patinadors i poder descobrir un format, el de presentar una coreografia davant d’un públic, força diferent al que viuen habitualment durant les activitats extraescolars. No només es tracta de fer un ball i practicar-lo, sinó que també es confecciona el vestuari i la escenografia (aspectes que pensen i confeccionen els mateixos participants junt amb el vital suport de les seves famílies).

Àmplia participació d’escoles i patinadors/es 

La jornada va reunir un total de 10 escoles d’arreu del territori català, la qual cosa va significar la participació de 170 nens i nenes. Totes aquestes escoles mereixen ser llistades a continuació:

  • Escola del Mar (BCN)
  • Escola Brasil (BCN)
  • Escola Arc Iris (BCN)
  • Escola Voramar (BCN)
  • Escola Reina Violant (BCN)
  • Escola Mare de Déu del Roser (BCN)
  • Escola Arrels (Badalona)
  • Escola Badalona Port (Badalona)
  • Escola Joan Maragall (La Llagosta)
  • Escola Trenta Passes (Vilalva Sasserra)

Estructura de la jornada

A les 9:30h van començar a arribar totes les famílies i tots els patinadors/es. Van ser moments de nervis i emocions, tant de participants com de familiars, donat que el Festival de Patinatge sempre és un dia on tothom vol fer-ho tot a la perfecció.

Des de bon mati tots els infants van estar fen jocs d’escalfament, moment que varen aprofitar per conèixer infants d’altres centres escolars. Més tard, després dels jocs d’escalfament, van començar els assajos de cadascun dels grups. Aquests assajos suposaven el preàmbul del inici de les exposicions / representacions. Un cop iniciades les representacions, que s’anaven encadenant una darrera de l’altre, els pares van començar a animar i aplaudir els grans balls. No van deixar de fer-ho fins que la jornada no va finalitzar, com és habitual, amb l’entrega de diplomes en record del magnífic dia que acabava de finalitzar.

Emocions a flor de pell

Cada Escola i cada grup va presentar de forma molt original i creativa el seu ball. Els espectadors van poder gaudir d’una gran diversitat de balls i d’un elevat nivell d’esforç dels participants. Val a dir que, tot i que els alumnes dediquen tot un curs per preparar aquest ball, és un dia de molt nervis però alhora es viuen moment de moltes i boniques emocions.

Les famílies són un eix molt important de les activitats extraescolars i, òbviament, tenen un paper molt important durant el Festival de Patinatge. Sense les famílies no seria possible portar a terme ni les activitats ni el Festival de manera que no era difícil veure aplaudiments continuats i alguna llàgrima d’alegria.

Desplegament de recursos humans durant la Jornada

Un ampli equip de 12 professionals es va encarregar de dinamitzar la jornada. Cada escola disposava d’una monitora responsable arribant a ser un total de 12 monitores, les quals mereixen menció: Susana Gimenez, Cristina Marin, Ester Sanchez, Clara Sunyer, Berta Villa, Ainhoa Sanchez, Sara Bascuñana, Mireia Pico, Cristina Esanu i Paula Blanco. Com a coordinadors de la jornada i responsable d’animar la jornada des del servei de megafonia varem comptar amb l’Isaac Cano i en Borja Agustí.

Tot aquest grup humà va realitzar una tasca impecable donant suport contínuament al seu grup i animant la jornada fins al final. Les famílies ho van saber veure i agrair: van marxar molt contentes i van felicitar a les seves monitores per la gran feina feta amb els seus fills.

Amb tot hem aconseguit, un any més, passar una estona agradable i de germanor. Des de DIVERJOC donem les gràcies a tothom per la participació i per fer possible la continuïtat d’aquest festival tant esperat per tots els infants.

D’entre tots els Centres Escolars que confien en Diverjoc per realitzar les seves activitats extraescolars de futbol un total de dos Centres participen en la Lliga Escolar. Les competicions de Lliga Escolar són de múltiples modalitats esportives, tant d’esports individuals  com col·lectius, però en aquest article parlarem sobre les nostres escoles que participen en competicions de Futbol 5.

Diverjoc i les competicions CEEB

Cal saber que aquestes competicions les organitza el Consell Esportiu Escolar de cada comarca. Des de Diverjoc gestionem la participació en elles dels alumnes de l’Escola Poeta Foix (Barcelona) i des alumnes de l’Escola Brasil (Barcelona). Al tractar-se de dues escoles situades a Barcelona totes les gestions, que inclouen des de la tramitació i pagament de les llicències esportives fins la confecció dels calendaris de competició, les realitzem amb el CEEB (Consell Esportiu Escolar de Barcelona).

Futbol a l’Escola Poeta Foix

L’Escola té tres equips de futbol en dinàmica de competició escolar. Aquests equips, estructurats en funció de l’edat dels seus participants, són els següents: l’equip Prebenjamí amb nens i nenes de 3r de primària, l’equip Benjamí amb nens i nenes de 4rt de primària, i l’equip Aleví amb els nens més grans de l’escola (els de 5è i 6è de primària).

Segons en Borja Agustí, responsable de la participació dels equips Diverjoc a les competicions del CEEB, tots tres equips estan realitzant una molt bona temporada amb notoris progressos tant a nivell de joc com a nivell de resultats. Cal fer una especial menció al destacat paper de l’equip d’Alevins que a la primera fase de la competició es va classificar per competir en el Campionat de Barcelona, un privilegi reservat pels equips que finalitzen la primera fase de competició en primera posició de les seves respectives lligues.

Futbol a l’Escola Brasil

A l’Escola Brasil existeixen dos equips en dinàmica de competició. D’una banda trobem l’equip de Benjamins format per nens de 3r i 4rt de primària; mentre que d’altre banda trobem l’equip d’Alevins format per nens de 5è i 6è de primària.

L’equip de Benjamins millora dia rere dia el seu joc i el seu nivell. Fruit d’aquesta millora l’equip està guanyant molts partits i, el que és més important, està construint una gran pinya. Al seu torn l’equip d’Alevins és un equip fantàstic format per jugadors molt implicats. Malauradament aquest segon grup ha patit un contratemps durant tota la temporada: no tenen porter i només són 6 jugadors! Tot i així a cada partit els infants fan torns per ocupar el lloc de porter mostrant així una gran companyonia i empatia.

Els resultats no ho són tot

Des de Diverjoc sempre entenem la competició com una eina educativa que permet l’intercanvi d’experiències, la relació entre iguals, i l’educació envers l’èxit (victòries) i envers les frustracions (derrotes). Amb tot volem felicitar els integrants de tots els nostres equips donat que, més enllà dels resultats de les competicions, mostren dia rere dia un progrés educatiu molt important que garantirà que gaudeixin de la pràctica esportiva durant anys.

Del 26 de març al 29 de març de 2018, ambdós dies inclosos, DIVERJOC ha organitzat el Casal de Setmana Santa a l’Escola Progrés de Badalona. Aquest Casal, promogut per l’AMPA de l’Escola Progrés, és una fantàstica alternativa per donar acollida a tots aquells alumnes i famílies que durant els dies de Setmana Santa busquen activitats per entretenir-se i, alhora, seguir ampliant coneixements o desenvolupant noves habilitats.

Característiques del Casal

El Casal es va organitzar en horari matinal, és a dir, des de les 9.00 hores fins les 13.00 hores. Es va oferir per a tots els alumnes d’Educació Infantil i d’Educació Primària donant la possibilitat als infants de participar de la totalitat del Casal (4 dies) o de triar els dies que millor convinguessin a les seves necessitats i/o interessos particulars.

Les activitats organitzades

Els dies estaven estructurats de manera que a diari s’intercalaven activitats de manualitats amb activitats basades en els jocs tradicionals. Sota el nom de jocs tradicionals entenem aquells jocs d’abans als que tant jugaven les anteriors generacions i que considerem apropiat que no caiguin en l’oblit. Alguns exemples són els jocs amb gomes, les baldufes, la xarranca i diverses modalitats de jocs de taula.

Quines manualitats hem fet? 

Des de DIVERJOC sempre apostem pel treball de les manualitats com una de les millors eines per treballar la motricitat fina, la creativitat i el sentit del disseny. És per això que durant el Casal de Setmana Santa vàrem apostar fort per les manualitats realitzant els següents tallers:

26 de març… pintem ous de Pasqua!
Conèixer les tradicions és tant o més important que practicar-les de manera que durant aquest dia vàrem descobrir per quin motiu es pinten els ous de Pasqua. Òbviament, un cop conegut el motiu, cada participant va decorar els seus propis ous.

27 de març… descobrim l’art japonès de l’Origami!
L’Origami és una tècnica japonesa de manualitats molt estesa arreu del món. Nosaltres la hem portat fins l’Escola Progrés per confeccionar punts de llibre molt originals i animats.

28 de març… creació de pollets de Pasqua!
La canalla va preparar pollets de múltiples colors i formes. El material utilitzat fou absolutament reciclat (capsa de cartró d’ous que cada participant va portar de casa). A l’endemà els pollets van servir-nos per decorar cada mona.

i el 29 de març…. fem la mona!
Els participants varen protagonitzar un taller de pastisseria per acabar confeccionant la pròpia mona i endur-se-la a casa per gaudir-la en família.

Després de les classes del matí arriba el temps de migdia. Durant aquest temps, a banda de dinar, els alumnes i les alumnes de l’Escola Fort Pienc realitzen activitats complementaries on segueixen desenvolupant les seves capacitats des d’una perspectiva més lúdica. En aquest escrit us expliquem algunes de les activitats que l’equip de professionals de DIVERJOC, d’acord amb Direcció del Centre, planteja durant els migdies del curs escolar.

Lliga no competitiva de Bàsquet

A principis del mes de març de 2018 hem començat la lliga de bàsquet no competitiva. Es tracta d’una activitat que es juga al pati de bàsquet de l’Escola i on els equips es formen tot barrejant jugadors dels tres cursos participants (els cursos de 1r, 2n i 3r durant el primer torn; i els cursos de 4t, 5è i 6è de primària durant el segon torn).

Els monitors que dinamitzen la lliga de bàsquet són en Gerard (segon torn) i l’Adrià (primer torn). Tots dos tenen estudis especialitzats en Activitat Física i Esport així com una àmplia experiència en els jocs d’equips. Gràcies a la seva feina es promouen conductes esportives i de col•laboració de manera que… no s’acaba cap partit, sigui quin sigui el resultat, sense les oportunes felicitacions entre equips i jugadors per l’esforç realitzat!

Taller de Got Talent

Coneixeu Got Talent? És un concurs en format show televisiu on els participants mostren sobre un escenari i davant d’un jurat les seves qualitats, del tot diverses, cercant una plaça per disputar la final del concurs. Nosaltres hem preparat una adaptació on els alumnes, agrupats per equips, prepararan actuacions que mostraran les seves habilitats més destacades.

Durant diverses setmanes l’alumnat prepararà la seva obra. Els monitors ajudaran i guiaran als grups per crear els seus espectacles de manera que inicialment passaran per una fase de pluja d’idees sobre la temàtica, discussió dels elements que formaran l’espectacle, distribució dels rols i les tasques, i finalment la pràctica i assaig de l’espectacle en qüestió.

Taller de jardineria i decoració

Els infants de 1r de primària, 2n de primària i 3r de primària han preparat petits jardins que, decorats de forma molt original, ens han servit per decorar els terraris de l’hort de l’Escola. Aquesta activitat ha englobat el treball de diferents continguts com la jardineria, les manualitats, o la decoració que ajuden a la creativitat i al desenvolupament de la motricitat fina del participants.

Durant els propers mesos seguirem aportant noves activitats per garantir la diversió i el desenvolupament de noves competències entre l’alumnat de l’Escola Fort Pienc. Som-hi!

El Consell Esportiu Escola de Barcelona (CEEB) va organitzar, durant el matí del passat diumenge 11 de març de 2018, una Jornada de Pas de Nivell de Patinatge. Aquesta jornada va tenir lloc al Pavelló Esportiu de Sant Andreu (Barcelona) i va comptar amb la participació d’un grup de 5 patinadores d’edats compreses entre 8 i 12 anys, totes elles alumnes de l’Escola del Mar. Aquestes patinadores, acompanyades per les monitores de DIVERJOC, van presentar-se a la Jornada amb la finalitat de lluitar per assolir un nou nivell de Patinatge.

Preparació de la jornada 

Les monitores del grup, Berta Lajara i Susana Giménez, han treballant de forma intensa durant moltes setmanes per preparar els entrenaments, motivar a les participants i crear un ambient òptim per assolir l’objectiu de passar de nivell. Per nosaltres és imprescindible l’esforç i constància de les patinadores així com el suport dels familiars. Aquesta constància, esforç i suport ha existit durant tot el curs i suposen l’èxit d’aquest grup de patinatge.

Crònica de la jornada 

Va ser un dia molt important per les patinadores. Totes les persones involucrades (patinadores, monitores i familiars) estaven molt nervioses però, alhora, tenien moltes ganes de demostrar tot el que s’ha après. Fruit d’aquesta motivació totes les participants varen mostrar un alt nivell i una progressió molt bona. De les 5 participants un total de 3 van assolir l’ascens de nivell mentre que la resta van mantenir el nivell que defensaven.

El patinatge a l’Escola del Mar

L’activitat extraescolar de Patinatge a l’Escola del Mar forma part d’un projecte esportiu que, des de fa anys, s’ha treballat de forma coordinada entre DIVERJOC i l’AMPA de l’Escola. L’activitat ha anat creixent curs rere curs, comptant sempre amb una participació molt alta, i la participació a la Jornada de Pas de Nivell del CEEB no és més que una nova forma de potenciar aquesta activitat. Ara que ja hem participat del primer pas de nivell anem a pel segon, aquest cop amb 8 patinadores que es posaran a prova. Us mantindrem informats!

L’AMPA de l’Escola Brasil i DIVERJOC han treballat conjuntament durant els primers mesos d’aquest 2018 per fer possible el Festival d’Activitats Extraescolars 17/18. Des de l’AMPA assumeixen la organització de l’acte, mentre que DIVERJOC coordina i prepara les activitats.

La finalitat d’aquestes jornades ha sigut doble: en primer lloc s’ha treballat per apropar a les famílies la feina que DIVERJOC i l’AMPA fan a diari durant les extraescolar i, alhora, s’ha pretès donar major visibilitat a aquestes activitats extraescolars per tal que siguin conegudes/practicades per més famílies/infants.

Format del festival

El Festival es va celebrar en dues dates: durant la matinal del dissabte 10 de març i durant la tarda del dimecres 14 de març. En ambdues jornades l’esquema de les activitats va ser el mateix, és a dir, els participants van treballar durant les seves extraescolars de les setmanes prèvies al festival per presentar a les famílies assistents les seves creacions i/o avenços.

Quines activitats es van poder veure?

La distribució i contingut de les activitats plantejades va ser la següent:

Dissabte 10 de març de 2018: 

  • Patinatge: la canalla va representar, sobre rodes, unes boniques i compassades coreografies preparades per les monitores de l’activitat.
  • Futbol: entrenament en format d’exhibició que, com no podia ser d’altre manera, va finalitzar amb un partit amistós entre els participants.
  • Funky: presentació d’una fantàstica coreografia preparada conjuntament entre les monitores i participants de l’activitat.

Dimecres 14 de març de 2018: 

  • Teatre: posada en escena d’una obra de teatre on tots els personatges varen poder demostrar els seus avenços en l’art escènic.
  • Gimàstica Rítmica: les participants van posar de manifest el seu sentit del ritme coordinant coreografies i mostrant la seva destresa en exercicis de mans lliures.
  • Anglès: seguint el format dàncing els i les participants varen presentar cançons en llengua anglesa cantades i ballades amb molt de talent.

El treball coordinat entre els membres de l’AMPA i el nostre equip de monitors va facilitar la consecució d’unes jornades voluminoses pel que fa a la presència d’infants i familiars. Des de DIVERJOC donem l’enhorabona a tots ells i especialment als 10 monitors i monitores que, coordinats per la coordinadora Camila Ariosa, treballen diàriament per dinamitzar activitats fantàstiques.